PONIŻSZA OFERTA STANOWI PRZYKŁADOWE MENU. KAŻDE ZLECENIE TRAKTUJEMY INDYWIDUALNIE
WYBÓR KOLOROWYCH MINI CROSTINI:
• z tatarem z łososia i kaparów
• z suszoną szynką Serrano i figą
• z fois gras i żurawiną
PRZEKĄSKA:
• Carpaccio z pieczonego buraka z serem kozim, polskim miodem gryczanym, orzechami pinii i oliwą truflową
ZUPA:
• Grzybowa na prawdziwkach z łazankami
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
• Policzki wołowe długo pieczone w sosie demi glace, puree kremowe z ziemniaków z chrzanem, pieczone warzywa w syropie klonowym ze świeżym rozmarynem
• Sandacz w maku z sosem piernikowym, puree kremowe z ziemniaków z chrzanem, pieczone warzywa w syropie klonowym ze świeżym rozmarynem
OPCJA WEGE:
• Pęczotto z grzybami leśnymi i parmezanem, pieczone warzywa w syropie klonowym ze świeżym rozmarynem
DESER:
Crema catalana z puree z kiwi i bazylii
Zupa
– Krem z pomidorów z pomarańczą
Dania na ciepło
– Udziec z indyka w sosie z podgrzybków z bekonem
– Kopytka
– Fasolka szparagowa z oliwą czosnkową
Sałaty
– Waldorff z cykorią, pomarańczami i orzechami
– Surówka z selera z orzechami
Deser
– Mus czekoladowy z nutą pomarańczy i płatkami soli morskiej
NA GORĄCO:
• Pierogi z kapustą i grzybami
• Kapusta wigilijna
• Bliny z kawiorem, sikanymi jajkami i kwaśną śmietaną
NA ZIMNO:
• Śledź w śmietanie z jabłkami
• Śledź marynowany w oleju lnianym z cebulką
• Wytrawny tatar z łososia z czerwonym kawiorem
• Ryba po grecku
• Wędliny i mięsa pieczone
• Tradycyjna sałatka jarzynowa
• Sałatka z wędzonym pstrągiem i pomarańczą
• Wybór pieczywa
• Masło
Bufet słodki serwowany po kolacji
NAPOJE
• Kawa
• Wybór herbat
• Dodatki (mleko, cytryna, cukier)
• Serwis wina i softów
DESER
• Sernik z kajmakiem
• Brownie z malinami
• Mus czekoladowy z truskawkami
• Mus mascarpone z mango i granatem